Kilka podstawowych przepisów na kawę i napoje kawowe

Kawa, espresso:
Po użyciu odpowiedniego przycisku 7~8g świeżo mielonej kawy, pod którą został skalibrowany ekspres parzone jest pod ciśnieniem, po czym podane do podstawionego wcześniej naczynia. Ilość napoju jest programowalna, niektóre modele umożliwiają każdorazową preselekcję wielkości kubka i mocy naparu.

Cappuccino, kawa z mlekiem, latte, cappuccino z czekoladą:
Przygotowanie cappuccino ogranicza się jedynie do podstawienia kubka i użycia jednego przycisku: mleko jest pobierane wprost z butelki umieszczonej w mini chłodziarce i spieniane do naczynia, w tym czasie mielona jest dawka kawy, która po zaparzeniu uzupełnia resztę napoju. Całość może być uzupełniona a dawkę gorącej czekolady. Każdy z napojów można skalibrować pod względem wielkości kubka (np. latte w szklankach o pojemności 330ml) a także proporcji mleka do kawy. Niektóre modele naszych maszyn umożliwiają każdorazową preselekcję wielkości naczynia, mocy naparu oraz ilości mleka i czekolady.

Czekolada, czekolada z mlekiem, gorąca woda:
Napoje wydawane są w ciągu 10sek. Niektóre modele naszych maszyn umożliwiają każdorazową preselekcję wielkości naczynia, mocy naparu oraz ilości mleka. Gorąca woda pozwala na zaparzenie herbaty. Klientom, którzy oczekują od ekspresu do kawy głównie wydawania wrzątku do herbaty, zielonej herbaty, yerba mate i zupek polecamy nasze urządzenia do wody:www.idealwater.pl